Werkbezoek bij Stichting Enjoy

enjoy3woensdag 28 februari 2018 13:47

Vanochtend zijn wij ( deel van fractie ChristenUnie ) op werkbezoek geweest bij Enjoy. Eerst begonnen bij het AZC uit nood, daarna in Sjaloom en nu in een pand naast Sjaloom. Enjoy is een interkerkelijke stichting waar vluchtelingen, minima en iedereen die het even kan gebruiken, kleding kan kopen tegen een gering bedrag. De kleding wordt ingezameld en er gaat niks verloren. Wat Enjoy niet kan gebruiken gaat naar een recycle bedrijf en in ruil daarvan krijgt Enjoy een prijs per kilo wat weer gebruikt wordt voor de onkosten.

Verspreid over de dinsdag en donderdag, wanneer Enjoy open is werken er totaal 19 vrijwilligers die alles draaiende houden. Dat Enjoy voorziet in een behoefte was vanochtend goed te zien. Het was erg druk met bezoekers die b.v. een warme jas of schoenen uitzochten. Omdat het vakantie is waren er ook kinderen die wat uitzochten uit de weggeefkast. Bij Enjoy kan je niet alleen terecht voor kleding maar ook voor een luisterend oor aan de koffietafel.

Hanja vertelde ook dat andere organisaties de mensen doorverwijzen naar Enjoy. Maar Enjoy weet voor haar bezoekers die meer hulp nodig hebben ook de weg te vinden naar b.v. een voedselbank.

Een waardevol initiatief voor Heerhugowaard zo vinden wij. En dat hebben wij laten merken door bij Hanja een lintje op te spelden met Waardevol. En als waardering kreeg de stichting ook nog een bloemetje.

« Terug

Reacties op 'Werkbezoek bij Stichting Enjoy'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.