Een groet uit Spanje van de ex- fractievoorzitter

IMG_7340_buiten_rechtszaterdag 10 maart 2018 11:30

Wat is het weer spannend in deze periode voor de lokale verkiezingen. Hoe zullen de uitslagen worden?
Met zeer veel belangstelling volg ik vanuit Spanje het nieuws uit Heerhugowaard, die mooie gemeente in Noord Holland! Internet is een prachtig middel om het regionale nieuws te volgen, dank aan de journalisten bij het Noord Hollands Dagblad. Ik lees de digitale krant! Twee jaar geleden zijn mijn echtgenoot en ik verhuisd naar Spanje. Met gemengde gevoelens heb ik afscheid moeten nemen als raadslid van de ChristenUnie Heerhugowaard.
Gevoelens van: Yes! We verhuizen naar een prachtig land is, waar het goed toeven is. En: Jammer! Ik moet afscheid nemen van het boeiende zinvolle raadswerk. Wel was ik blij dat ik het stokje kon overdragen aan Trijntje Johanne Visser. Zij zet zich met hart en ziel in om handen en voeten te geven aan de doelstellingen van de ChristenUnie. Uiteraard doet ze dit niet in haar eentje. Er is een actieve fractie die regelmatig nadenkt over de besluiten die genomen moeten worden in de gemeenteraad.


Nu de verkiezingen er aan komen kijk ik met voldoening terug. De ChristenUnie heeft zich de (bijna) afgelopen vier jaar hard gemaakt om de budgetten, die bestemd zijn voor de zorg, ook daadwerkelijk te besteden aan de zorg. Chapeau voor de medewerkers van de gemeente die zich hebben ingespannen voor een correcte uitvoering om de juiste zorg bij een inwoner te krijgen. Een fikse klus, want er waren helaas ook onontkoombare bezuinigingen. Ook de andere beleidsvelden vroegen de aandacht. De fractie heeft niet stil gezeten.

Inmiddels hebben mijn echtgenoot en ik onze weg gevonden in onze woonplaats Villajoyosa, een prachtig historisch stadje. Villajoyosa ligt vlakbij Benidorm, bekend voor veel vakantiegangers. In Benidorm zijn wij lid geworden van een Nederlandse kerk, waar van november tot april rond de 300 mensen de diensten bezoeken. Het mooie is dat er geen hokjes zijn met verschillende kerkelijke achtergronden. We vinden elkaar omdat we geloven in Gods Woord. Het lijkt de fractie van de ChristenUnie wel! Ieder is welkom! Ik mag meedraaien in de kerkenraad als scriba. Vervelen is er niet bij!

Wel spijtig dat ik niet mee mag stemmen op 21 maart, want u mag eenmaal raden op welke partij ik mijn stem zou uitbrengen!
Vanuit onze nieuwe woonplaats wens ik ieder goede verkiezingen toe met als uitkomst een mooie gemeenteraad en college.

Adios!
Trees Huijboom

« Terug

Reacties op 'Een groet uit Spanje van de ex- fractievoorzitter'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.